Heeft u een aanhanger gekocht? Dan is het mogelijk om deze te verzekeren tegen verschillende schade oorzaken. Vooral als uw aanhangwagen nog vrij nieuw is of nog een hoge dagwaarde heeft is het verstandig om een aanhangwagenverzekering te overwegen.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

Voor een aanhanger geldt geen verzekeringsplicht, wel is de aanhanger tijdens het rijden altijd meeverzekerd onder de verzekering van het trekkende voertuig. Is de aanhanger losgekoppeld en buiten het verkeer tot stilstand gekomen? Dan is aansprakelijkheidsschade veroorzaakt door de aanhangwagen niet meer meeverzekerd. Heeft u een verzekering voor uw aanhangwagen? Dan valt de aansprakelijkheidsschade onder de aanhangwagenverzekering.

Het is niet mogelijk om alleen een WA verzekering af te sluiten voor een aanhanger, deze dekking wordt altijd in combinatie met een casco dekking aangeboden. De WA dekking van een aanhangerverzekering is alleen van toepassing op het moment dat de aanhangwagen is losgekoppeld van het trekkende voertuig. Is de aanhangwagen aangekoppeld aan de auto, dan valt aansprakelijkheidsschade onder de autoverzekering.

WA + Beperkt Casco

Met de dekking WA + Beperkt Casco bent u verzekerd voor schade die u met uw aanhanger aan anderen toebrengt wanneer deze niet achter de auto is gekoppeld. Ook is de aanhangwagen verzekerd voor schade door bijvoorbeeld storm, brand en diefstal.

WA + Volledig Casco

Met een volledig casco dekking bent u naast de dekking voor aansprakelijkheidsschades tevens verzekerd voor schade aan uw eigen aanhanger door vrijwel alle van buiten komende onheilen. Ook is schade door eigen gebrek verzekerd wanneer er sprake is van brand, ontploffing, botsen, omslaan, van de weg of in het water belanden.

Is een verzekering verplicht als ik een aanhanger heb?

Nee, in tegenstelling tot een verplichte WA verzekering voor gemotoriseerde voertuigen zoals auto’s, motoren en bromfietsen geldt voor de aanhanger geen verzekeringsplicht. Heeft u een dure aanhanger aangeschaft? Dan is het wel verstandig om deze te verzekeren te de casco schade.

Een aanhangerverzekering afsluiten bij AVA

Advies op maat

Bent u op zoek naar een passende aanhangerverzekering? Wij geven u graag een advies op maat gebasseerd op een vergelijking tussen verschillende verzekeraars op basis van premie en voorwaarden.

0297-343834

  info@avaverzekeringen.nl