Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven wordt ook wel afgekort als AVB. Deze verzekering dekt zaak- of letselschade die u of uw werknemers onverhoopt aanrichten wanneer u aan het werk bent. Ook dekt deze verzekering schade bij werknemers onderling.

Voor wie is een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is bedoelt voor vrijwel alle soorten bedrijven. In ieder vak bestaat het risico om zaak- of letselschade aan te richten. Zo kan een accountmanager een kop koffie omstoten over de laptop van een klant en kan een schilder zijn emmer met verf op de nieuwe vloer laten vallen.

Waar is de premie van afhankelijk?

De premie voor een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is vooral afhankelijk van de grootte van de onderneming en de werkzaamheden die worden uitgevoerd.  Een aannemer loopt meer kans om zaakschade te veroorzaken dan een advieskantoor. Ook de hoogte van de omzet is bepalend voor de aansprakelijkheidsverzekering. In de regel is de omzet een maatstaf voor de grootte van het bedrijf. Een groot bedrijf heeft vaak meer medewerkers waarmee de kans op schade toe neemt.

Is een Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven hetzelfde als een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Nee, waar een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven zaak- en letselschade dekt, zorgt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor bescherming voor vermogensschade bij het uitoefenen van het beroep. Meer informatie over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Klik hier.

Brandregresregeling 2014

Sinds 1 januari 2014 is er sprake van de vernieuwde brandregresregeling, dit heeft invloed op uw aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven.

lees hier meer.

Vrijblijvende offerte aansprakelijkheidsverzekering bedrijven aanvragen

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten bij AVA

Advies op maat

Bent u op zoek naar een passende aansprakelijkheidsverzekering voor uw bedrijf? Wij geven u graag een advies op maat gebasseerd op een vergelijking tussen verschillende verzekeraars op basis van premie en voorwaarden.

0297-343834

  info@avaverzekeringen.nl

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag online een vrijblijvende offerte aan voor een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven.

Offerte aansprakelijkheidsverzekering bedrijven aanvragen