Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die op u wordt verhaald als u per ongeluk schade heeft toegebracht bij anderen Dit kan om kleine zaken gaan zoals het omstoten van een vaas tijdens een verjaardagsvisite maar dit kan ook om ernstige zaken zoals lichamelijk letsel gaan.

Verzekerd bedrag

De verzekerde bedragen bij een aansprakelijkheidsverzekering zijn veelal standaard en variëren op dit moment tussen €1.250.000,– en  €2.500.000,–. De kans dat u aan deze bedragen komt is klein, maar mocht u een grote schade veroorzaken dan is dit wel verzekerd.

Uitsluitingen

Uitgesloten hiervan is schade die u toebrengt met een motorvoertuig. Voor motorvoertuigen geldt een wettelijk verplichte motorrijtuigverzekering (WAM).

Gezinssamenstelling

Een aandachtspunt bij uw aansprakelijkheidsverzekering is de gezinssamenstelling. Op basis van de gezinssamenstelling wordt de premie berekend en is de dekking vastgesteld. Verandert de gezinssamenstelling? Informeer dan wat dit voor invloed heeft op uw aansprakelijkheidsverzekering.

Combinatie met een woonhuis- of inboedelverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is eenvoudig in combinatie met een woonhuis- of inboedelverzekering af te sluiten. Vaak worden deze verzekeringen afgesloten in een woonpakket waarbij u soms een korting krijgt naarmate u meer verzekeringen in hetzelfde pakket onderbrengt. Daarnaast is dit handig als u een schade heeft, u hoeft zelf niet uit te zoeken onder welke verzekering dit valt maar u kunt gewoon contact opnemen met uw adviseur.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten bij AVA

Advies op maat

Bent u op zoek naar een passende aansprakelijkheidsverzekering? Wij geven u graag een advies op maat gebasseerd op een vergelijking tussen verschillende verzekeraars op basis van premie en voorwaarden.

0297-343834

  info@avaverzekeringen.nl

Online een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Sluit u liever online een aansprakelijkheidsverzekering af? Via ons kantoor kunt u ook online een verzekering afsluiten in het Direct-Office gezinspakket.

Online afsluiten via ons kantoor