Een autoverzekering is een verplichte verzekering voor alle auto’s die op de weg komen. Bij het afsluiten van een autoverzekering zijn een aantal aandachtspunten. Wij geven u uitleg over waar u op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Alle auto’s die in Nederland op de openbare weg staan of rijden moeten verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben. Deze verzekering dekt de schade van de tegenpartij bij een ongeluk welke u heeft veroorzaakt. Schade aan het eigen voertuig wordt hierbij niet gedekt.

WA+Beperkt Casco

Een aanvulling op de wettelijke aansprakelijkheid is een beperkt casco dekking. Bij deze uitbreiding wordt ook schade aan de eigen voertuig gedekt bij (poging tot) diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en door dieren. Deze verzekering wordt vaak gekozen bij auto’s waarvan de dagwaarde al is gedaald maar welke nog niet volledig zijn afgeschreven.

WA+ Volledig Casco (All-risk)

Een volledig casco dekking wordt ook wel All-risk verzekering genoemd. Bij deze uitbreiding wordt ook de schade aan het eigen voertuig gedekt bij bijvoorbeeld een aanrijding door eigen schuld en vandalisme. Deze variant wordt vaak afgesloten bij nieuwere auto’s waarvan de dagwaarde nog hoog is.

Ongevallen inzittende verzekering

Een ongevallen inzittende verzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit wanneer de inzittenden na een ongeluk blijvend letsel overhouden of komen te overlijden.

Schade inzittende verzekering

Een schade inzittende verzekering dekt de werkelijk geleden schade van de inzittenden na een ongeval. Behalve een uitkering bij blijvend letsel en overlijden worden bijvoorbeeld ook persoonlijke bezittingen van de inzittenden vergoedt.

Verkeersbijstand

Bent u verwikkeld in een verkeersconflict? Een verkeersbijstandverzekering lost voor u dit conflict op.

Verlengde nieuwwaarderegeling

Koopt u een nieuwe auto? Dan is deze bij een volledig casco dekking vaak het eerste jaar tegen nieuwwaarde verzekerd. Dit betekend dat, mocht de auto verloren gaan, u de nieuwwaarde terugkrijgt in plaats van de dagwaarde. Na het eerste jaar krijgt u echter doorgaans de dagwaarde uitgekeerd terwijl het kopen van een gelijkwaardige (nieuwe) auto meer kost. Het is daarom verstandig om bij een nieuwe auto de verlengde nieuwwaarderegeling mee te nemen. Zo is uw auto 2 of 3 jaar verzekerd tegen nieuwwaarde.

Een autoverzekering afsluiten bij AVA

Advies op maat

Bent u op zoek naar een passende autoverzekering? Wij geven u graag een advies op maat gebasseerd op een vergelijking tussen verschillende verzekeraars op basis van premie en voorwaarden.

0297-343834

  info@avaverzekeringen.nl

Online een autoverzekering afsluiten

Sluit u liever online een autoverzekering af? Via ons kantoor kunt u ook online een autoverzekering afsluiten via onze online afsluitmodule.

Online afsluiten via ons kantoor