Online een camperverzekering afsluiten via AVA verzekeringen is eenvoudig en snel. U kunt zelf de premie berekenen, voorwaarden vergelijken en vervolgens een vrijblijvende offerte voor een camperverzekering opvragen of de camperverzekering online direct afsluiten. Heeft u de camperverzekering afgesloten? Dan loopt deze gewoon via ons kantoor, dit betekend dat u met uw vragen altijd wordt geholpen door één van onze deskundige adviseurs. Heeft u schade? Ook dan kunt u deze gewoon bij ons melden en zorgen wij dat deze wordt afgehandeld.

Afhankelijk van de leeftijd en waarde van de camper kunt u een keuze maken uit 3 verschillende dekkingen, namelijk WA, Beperkt Casco en Volledig Casco.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid
Alle campers die in Nederland op de openbare weg staan of rijden moeten verplicht een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben. Deze verzekering dekt de schade van de tegenpartij bij een ongeluk welke u heeft veroorzaakt. Schade aan het eigen voertuig wordt hierbij niet gedekt. Deze dekking wordt vaak gekozen bij oudere campers met een lage dagwaarde.

WA+Beperkt Casco
Een aanvulling op de wettelijke aansprakelijkheid is een beperkt casco dekking. Bij deze uitbreiding wordt ook schade aan de eigen voertuig gedekt bij (een poging tot) diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en door dieren. Deze dekking wordt vaak gekozen bij bromfietsen waarvan de dagwaarde al is gedaald maar welke nog niet volledig zijn afgeschreven.

WA+ Volledig Casco (All-risk)
Een volledig casco dekking wordt ook wel All-risk verzekering genoemd. Bij deze uitbreiding wordt ook de schade aan het eigen voertuig gedekt bij bijvoorbeeld een aanrijding door eigen schuld en vandalisme. Deze variant wordt vaak afgesloten bij nieuwere campers waarvan de dagwaarde nog hoog is.

Aanvullingen op een camperverzekering

Inboedel
Anders dan in een gewone auto zit er in een camper ook een stukje inboedel. Deze inboedel is mee te verzekeren door middel van de uitbreiding voor inboedel op de camperverzekering. Met deze uitbreiding zijn ook de spullen in uw camper goed verzekerd tegen schade.

Luifel
De luifel is niet altijd standaard meeverzekerd bij de camper omdat dit vaak een uitbreiding op de camper is. Wanneer u een beperkt- of volledig casco verzekering voor uw camper heeft is de luifel mee te verzekeren. Gaat uw luifel dan stuk tijdens een hevige storm? Dan is deze gewoon verzekerd.

Uiteraard geven wij u graag persoonlijk advies over het kiezen van een motorverzekering. Neem hiervoor gerust contact op met een van onze deskundige adviseurs.

Let op! Zelf online een verzekering afsluiten is execution only, lees hieronder wat dit betekend

Bij ‘execution only’ maakt u zelf de keuze voor een verzekerings- of bancair product en voert u bij de aanvraag ervan zelf de gegevens in die nodig zijn. Omdat onze adviseur u hierbij geen advies heeft gegeven of handelingen heeft verricht, kunnen er beperkingen gelden met betrekking tot de aansprakelijkheid van ons bedrijf bij onder andere schade die het gevolg is van een onjuiste productkeuze die u heeft gemaakt, of fouten die zijn ontstaan bij het invoeren van de aanvraag.