Net als bij een gewone personenauto geldt er bij campers en kampeerauto’s een verzekeringsplicht. Zodra de camper zich op de openbare weg bevindt moet deze dus zij verzekerd. Ook bij een camperverzekering zijn er vershillende dekkingen mogelijk.
Basisdekkingen

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

De WA verzekering dekt schade die u  met uw camper veroorzaakt aan anderen. Alle gemotoriseerde voertuigen die op de openbare weg staan of rijden zijn verplicht een WA verzekering te hebben. Schade aan het eigen voertuig wordt hierbij niet gedekt.

WA + Beperkt Casco

Een aanvulling op de wettelijke aansprakelijkheid is een beperkt casco dekking, dit wordt ook wel diefstal genoemd. Bij deze uitbreiding wordt behalve schade aan de tegenpartij bij een aanrijding ook schade aan de eigen voertuig gedekt bij een aantal oorzaken. Dit is bij diefstal, brand, ruitbreuk, strom, hagel en loslopende dieren.

WA + Volledig Casco

Een volledig casco dekking wordt ook wel All-risk verzekering genoemd. Deze aanvulling vergoedt bij een aanrijding niet alleen de schade van de tegenpartij maar ook de schade aan het eigen voertuig. Deze variant wordt vaak gebruikt bij nieuwere auto’s waarvan de dagwaarde nog hoog is.
Uitbreidingen

Inboedel

Anders dan in een gewone auto zit er in een camper ook een stukje inboedel. Deze inboedel is mee te verzekeren door middel van de uitbreiding voor inboedel op de kampeerwagenverzekering. Met deze uitbreiding zijn ook de spullen in uw camper goed verzekerd tegen schade.

Luifel

De luifel is niet altijd standaard meeverzekerd bij de camper omdat dit vaak een uitbreiding op de camper is. Wanneer u een beperkt- of volledig casco verzekering voor uw camper heeft is de luifel mee te verzekeren. Gaat uw luifel dan stuk tijdens een hevige storm? Dan is deze gewoon verzekerd.

Ongevallen inzittende verzekering

Een ongevallen inzittende verzekering dekt de letselschade bij een ongeluk. Is er na een ongeluk blijvend letsel of is er sprake van overlijden dan kan hier een beroep op worden gedaan. Hierbij zijn verschillende verzekerde bedragen mogelijk.

Schade inzittende verzekering

Een schade inzittende verzekering dekt behalve letselschade van de inzittende ook materiële schade aan persoonlijke bezittingen van de inzittende.

Ongevallen inzittende verzekering

Een ongevallen inzittende verzekering dekt de letselschade bij een ongeluk. Is er na een ongeluk blijvend letsel of is er sprake van overlijden dan kan hier een beroep op worden gedaan. Hierbij zijn verschillende verzekerde bedragen mogelijk.

Verhaalbijstand

Heeft u een ongeluk gehad en is de tegenpartij doorgereden? Dan helpt een verhaalbijstand dekking u om de schade te verhalen op de tegenpartij. Deze dekking hoeft niet te worden afgesloten bij de WA + Volledig Casco dekking omdat de schade aan het voertuig altijd wordt vergoedt.

Verkeersbijstand

Bent u verwikkeld in een verkeersconflict? Een verkeersbijstandverzekering dekt de kosten van rechtshulp.

Een kampeerwagenverzekering afsluiten bij AVA

Advies op maat

Bent u op zoek naar een passende kampeerwagenverzekering? Wij geven u graag een advies op maat gebaseerd op een vergelijking tussen verschillende verzekeraars op basis van premie en voorwaarden.

0297-343834

  info@avaverzekeringen.nl