Een heerlijk weekje onbezorgd op pad met de caravan is niet compleet zonder een goede caravanverzekering. Met een caravanverzekering bent u verzekerd aan schade aan de caravan, de inboedel en het aansprakelijkheidsrisico.

WA + Beperkt Casco

Met deze dekking bent u verzekerd voor schade die u met uw caravan bij andere mensen toebrengt wanneer deze niet achter de auto is gekoppeld. Daarnaast is de caravan ook verzekerd voor schade door bijvoorbeeld storm, brand en diefstal.

WA + Volledig Casco

Met een volledig casco dekking bent u naar de aansprakelijkheid tevens verzekerd voor schade aan uw eigen caravan door veel verschillende oorzaken.

Verlengde nieuwwaarde

Heeft u een gloednieuwe caravan gekocht? Dan is het verstandig om een verlengde nieuwwaarde dekking te nemen. Met deze dekking wordt de nieuwwaarde regeling welke doorgaans 1 jaar is verlengd, afhankelijk van de verzekeraar kan deze bij sommige verzekeraars tot wel 6 jaar worden verlengd!

Hagelschade

Hagelschade is standaard uitgesloten op de polis van de caravanverzekering. Omdat een hevige hagelstorm flinke schade aan uw caravan kan veroorzaken is het wellicht verstandig om een dekking voor hagelschade bij te verzekeren.

Uitrusting

Heeft u een voortent, luifel of caravanmover bij uw caravan aangeschaft? Dan is dit niet standaard meeverzekerd op de caravanverzekering. Met een uitbreiding op de polis kunt u deze zaken wel meeverzekeren.

Is een caravanverzekering verplicht als ik een caravan heb?

Nee, in tegenstelling tot een verplichte WA verzekering voor gemotoriseerde voertuigen zoals auto’s, motoren en bromfietsen geldt voor de caravan geen verzekeringsplicht. Heeft u een dure caravan aangeschaft? Dan is het wel verstandig om deze te verzekeren!

Een caravanverzekering afsluiten bij AVA

Advies op maat

Bent u op zoek naar een passende caravanverzekering? Wij geven u graag een advies op maat gebaseerd op een vergelijking tussen verschillende verzekeraars op basis van premie en voorwaarden.

0297-343834

  info@avaverzekeringen.nl