Heeft u een oldtimer die u niet gebruikt voor dagelijks gebruik maar waar u alleen mooie ritten mee rijdt? Dan is een oldtimerverzekering aantrekkelijk voor u. Wanneer u een bijzondere auto heeft die nog niet in de categorie oldtimer valt maar welke u voornamelijk gebruikt om mooie ritten mee te maken is een zogenoemde youngtimer- of sporttimerverzekering wellicht een goede optie. Een oldtimerverzekering werkt in beginsel hetzelfde als een reguliere autoverzekering maar dan tegen een speciaal tarief.

U komt in aanmerking voor een oldtimerverzekering als:

  • U naast de oldtimer een andere auto voor dagelijks gebruikheeft.
  • U een beperkt aantal kilometers per jaar rijdt.
  • De auto is officieel aangemerkt als oldtimer.

Vaststellen van de dagwaarde

Het vaststellen van de dagwaarde van een oldtimer kan lastig zijn, in tegenstelling tot gewone personenauto’s is er geen sprake van normale afschrijving op basis van de leeftijd van de auto. Het is daarom verstandig om de auto te laten taxeren door een daarvoor bevoegde taxateur. Bij een schade wordt dan maximaal de taxatiewaarde uitgekeerd.

Een oldtimerverzekering afsluiten bij AVA

Advies op maat

Bent u op zoek naar een passende oldtimerverzekering? Wij geven u graag een advies op maat gebaseerd op een vergelijking tussen verschillende verzekeraars op basis van premie en voorwaarden.

0297-343834

  info@avaverzekeringen.nl