Na lang wachten is het eindelijk zo ver, op vakantie! Maar ga jij goed voorbereid op vakantie? Controleer voor je weg gaat nog even je reisverzekering en als je met de auto op vakantie gaat ook deze verzekeringen. Zo voorkom je problemen op reis en kun je onbezorgd van je vakantie genieten.

Reisverzekering

Controleer of je reisverzekering aansluit op de reis die je gaat maken, dit kan door middel van deze handige tool van wijzer in geldzaken. Op zoek naar de polisvoorwaarden? Op de website www.polisvoorwaardenonline.nl staan alle polisvoorwaarden van alle verzekeraars.

Verzekering van de auto, caravan of camper.

Gaat u met de auto (met of zonder caravan) of kampeerwagen op  reis? Dan is het verstandig om deze verzekering nog even te controleren. Is er bijvoorbeeld iets geregeld voor pech onderweg? Dit kan via de ANWB of vanuit de autodealer. Ook is het bij veel verzekeraars mogelijk om dit bij te verzekeren bij de autoverzekering of de reisverzekering. Daarnaast is het verstandig om een groene kaart mee te nemen, dit is in de meeste Europeesche landen niet verplicht maar het kan een hoop gedoe besparen wanneer er toch iets gebeurt op vakantie. Gaat u met de caravan op vakantie, kijk dan of het wordt aangeraden om een aparte groene kaart voor de caravan mee te nemen. Deze is aan te vragen bij de autoverzekering van het trekkende voertuig.

TIP!

Maak een persoonlijke checklist via de website Mytravelplanner.nl. Hier kiest u het land waar u heen reist en doorloopt u een aantal stappen waarna een persoonlijke checklist voor u wordt samengesteld. Zo vergeet u geen belangrijke zaken op vakantie.