Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten of de nieuwe keuken of badkamer mee is verzekerd bij de opstalverzekering van de Vereniging van Eigenaren of dat hier apart iets voor moet worden geregeld. In dit artikel leggen wij uit waar dit kan zijn meeverzekerd of waar u dit onder kan verzekeren.

Eigenarenbelang meeverzekerd bij de opstalverzekering van de VVE.

In beginsel regelt de Vereniging van Eigenaren de opstalverzekering voor het hele pand. Dit gaat echt om het pand zelf zoals de muren en vloeren.
Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om een stukje eigenarenbelang meer te verzekeren voor alle appartementen. Dit werkt goed als alle appartementseigenaren een gelijkwaardig bedrag aan eigenarenbelang hebben, heeft de een echter een duurdere keuken dan de rest? Dan betalen de eigenaren met een minder luxe appartement premie voor de duurdere keuken van de buurman.

Eigenarenbelang meeverzekerd op uw inboedelverzekering.

Bij sommige verzekeraars is standaard een stukje eigenarenbelang meeverzekerd op de inboedelverzekering. Hoeveel dit bij uw inboedelverzekering is kunt u nagaan in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Is dit bedrag niet voldoende voor de verbeteringen van uw appartement? Dan kunt u dit verzekerd bedrag bij sommige verzekeraars verhogen. Ook dit verschilt per verzekeraar.

Een losse opstalverzekering voor eigenarenbelang.

Is er geen eigenarenbelang meeverzekerd op uw inboedelverzekering en is dit ook niet uit te breiden? Dan kunt u een losse opstalverzekering afsluiten. U verzekerd hierbij alleen de aangebrachte meerwaarde door bijvoorbeeld en nieuwe keuken of badkamer.