De manier waarop een woning wordt gebruikt veranderd, zo is een oplaadpaal voor een elektrische auto steeds gebruikelijker en wordt van het verhuren van uw eigen woning aan toeristen via bijvoorbeeld Airbnb steeds vaker gedaan. Bij de meeste verzekeraars is het lastig om deze nieuwe trends goed mee te verzekeren. Hier kan de verzekeraar ASR een oplossing bieden door middel van het voordeelpakket. Hier kunt u uw inboedel en opstal goed verzekeren met oplossingen op maat. Zo bent u verzekerd van een goed passende dekking op uw situatie.

Basis of All Risk dekking bij ASR

Bij ASR is het mogelijk om voor een basis of een all risk dekking te kiezen. Met de basisdekking zijn de meest voorkomende schade oorzaken gedekt, welke dit zijn leest u in de polisvoorwaarden van ASR. Wilt u een dekking tegen vrijwel alle van buiten komende onheilen? Dan biedt de all risk variant een mooie oplossing.

Zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen op uw woning geplaatst? Deze kostbare panelen kunnen aanvullend worden meeverzekerd op de opstalverzekering.

Oplaadpaal

Rijdt u in een elektrische auto en heeft u hiervoor een oplaadpaal bij uw woning staan? Dan is deze standaard meeverzekerd op uw opstalverzekering. Dit geldt alleen wanneer de oplaadpaal op het terrein van de woning staat.

Verhuur (via Airbnb)

Verhuurt u uw woning? Dan is dit aanvullend mee te verzekeren. ASR biedt hierin 2 mogelijkheden, namelijk doorlopende verhuur aan één gezin of één persoon of incidentele verhuur via Airbnb of andere platformen waar het mogelijk is om tijdelijk de woning te verzekeren. Hierbij is het wel de voorwaarde dat u zelf ook in deze woning woont en geldt er een maximum verhuurtermijn van 17 weken per jaar.

Mobiele elektronica

Schade aan mobiele elektronica is een veel voorkomende schade bij de meeste verzekeraar verzekeraars. Kapotte beeldschermen van bijvoorbeeld smartphones, tablets en laptops komen regelmatig voor. Bij steeds meer verzekeraars is bij schade aan deze kostbare inboedel beperkter verzekerd of gelden er eigen risico’s. Bij ASR is mobiele elektronica standaard beperkt meeverzekerd volgens de basis dekking, schade door vallen, stoten of andere schadeoorzaken welke niet onder de basisdekking in de polisvoorwaarden staan vermeld is dus niet gedekt.  Met de aanvullende dekking mobiele elektronica kunt u tegen een meer premie uw mobiele elektronica toch goed verzekeren. Mobiele elektronica is dan gedekt tegen onder andere beschadiging, diefstal en verlies binnen en buiten de woning in Nederland.

Kostbaarheden buiten de woning

Heeft u kostbaarheden welke u regelmatig mee naar buiten neemt, zoals bijvoorbeeld een dure camera of een golfuitrusting? Dan kunt u deze aanvullend meeverzekeren met de aanvullende kostbaarhedendekking. Zo zijn uw kostbare bezittingen ook buiten uw woning wereldwijd goed verzekerd.

 

asr