Tijdens het rijden snel afgeleid door uw smartphone? Bijvoorbeeld omdat er een berichtje of melding binnenkomt? Dan is de ASR Rij Veilig app wellicht iets voor u. De Rij Veilig app blokkeert automatisch afleidende apps wanneer u aan het rijden bent. Dit voorkomt afleiding in het verkeer en daarmee ongelukken. Iets waar iedereen voordeel van heeft.

Hoe werkt het?
De app wordt automatisch ingeschakeld zodra u sneller gaat dan 15 km/uur, afleidende apps zoals Whatsapp, Facebook, Twitter en Instagram worden dan geblokkeerd. Ook handheld bellen wordt uitgeschakeld, hands-free bellen en gebruik maken van navigatie is wel nog steeds mogelijk.

Gaat u met het openbaar vervoer of ben je niet de bestuurder in een auto? Dan kunt u de app op passagiersmode zetten, u kunt dan gewoon uw telefoon blijven gebruiken.

Cijfers
Uit onderzoek naar de verkeersveiligheid blijkt dat afleiding in het verkeer van 5 tot 25% van alle verkeersongevallen veroorzaakt. Van alle dodelijke ongevallen wordt 3% veroorzaakt door het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden.

Lees meer over de rij veilig App op de website van ASR of download de app in de Google Play Store.