Het Gezinspakket, Woon- en Vrijetijdspakket, Zekerheidspakket, Goed Geregeld Pakket of het Voordeelpakket. Zomaar wat verzekeringspakketten van een aantal verzekeraars. Maar waarom zou ik een verzekeringspakket afsluiten en niet alle verzekeringen bij de goedkoopste aanbieder afsluiten? Wij geven u een aantal argumenten voor het afsluiten van een verzekeringspakket.

Alles overzichtelijk in een verzekeringspakket bij één verzekeraar

Het is overzichtelijk om alle verzekeringen bij één verzekeraar te hebben lopen. Zo ontvangt u één polis en hoeft u maar 1  periodieke premie te betalen. Daarnaast heeft u een eenvoudig een goed overzicht van welke verzekeringen u heeft, wat u hier voor betaald en welke voorwaarden er van toepassing zijn.  Dit scheelt een hoop administratie bijhouden.

Bij schade alles bij dezelfde verzekeraar claimen

Dit voordeel is vooral van toepassing op de opstal- en inboedelverzekering. Wanneer u schade heeft aan zowel uw woning als uw inboedel kunt u dit bij één verzekeraar melden, dat scheelt een hoop uitzoekwerk en dubbele aanlevering van de benodigde stukken. Ook voorkomt u getouwtrek tussen verzekeraars wanneer het niet duidelijk is of de schade nu aan een gedeelte van de inboedel of opstal is.

U ontvangt pakketkorting

Veel verzekeraars bieden een pakketkorting aan bij het afsluiten van meerdere verzekeringen in één pakket. Op deze manier ontvangt u een premievoordeel wanneer u meerdere verzekeringen bij één aanbieder afsluit. Bij de meeste verzekeraars kan dit voordeel oplopen tot 10%.

Moet ik dan altijd alle verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluiten?

Nee, wij denken niet dat u altijd alle verzekeringen bij één verzekeraar moet afsluiten, het is makkelijk om in ieder geval de “woonverzekeringen” zoals een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en opstalverzekering bij één verzekeraar onder te brengen. Voor andere schadeverzekeringen zoals een autoverzekering, bromfietsverzekering of bootverzekering kunt u het beste kijken waar deze verzekering met de beste polisvoorwaarden het voordeligste uitkomt.

Wilt u een vrijblijvende offerte voor een verzekeringspakket ontvangen dat aansluit op uw situatie? Neem dan contact met ons op voor een vergelijking van de verschillende verzekeringspakketten.