Verhuizen kan een hectische periode zijn waarin veel moet worden geregeld. Vergeet echter niet even de tijd te nemen om je verzekeringen te checken. Er kan namelijk een hoop veranderen voor je verzekeringen. Door dit even goed onder de loep te nemen voorkom je dat je niet goed bent verzekerd, dubbel bent verzekerd of teveel premie betaalt.

Inboedelverzekering

Geef altijd tijdig je nieuwe adres door aan de inboedelverzekeraar, zo voorkom je dat er nog geen dekking is voor de spullen die alvast in de nieuwe woning staat. Veel verzekeraars kennen een tijdelijke dubbele dekking, hiermee zijn zowel de spullen in zowel je oude- als je nieuwe woning gedurende de verbouwing en verhuizing goed verzekerd. Een verhuizing kan een goed moment zijn om de verzekeringen eens onder de loep te nemen. Is het verzekerde bedrag nog wel op orde of moet deze toch worden aangepast? Bij verzekeraars met een verzekerd bedrag op de polis is het verstandig om opnieuw een inboedelwaardemeter in te vullen.

Opstalverzekering

Heb je een woning gekocht, let dan ook op de opstalverzekering! Hypotheekverstrekkers stellen vaak een opstalverzekering verplicht om te voorkomen dat er straks een hypotheek loopt op een woning die er niet meer is. Heb je een appartement gekocht? Vraag dan even bij de VVE na hoe de opstalverzekering is geregeld. Vaak is eigenarenbelang hier niet bij verzekerd. Dus heb je een mooie nieuwe keuken of badkamer geplaatst? Dan is het verstandig om een stukje eigenarenbelang te verzekeren of het standaard eigenarenbelang te verhogen. Dit kan bij sommige verzekeraars op de inboedelverzekering, in andere gevallen kun je hiervoor een losse opstalverzekering voor afsluiten.

Is de gezinssamenstelling gewijzigd?

Ga je samenwonen (of juist weer alleen) vergeet dan ook niet de nieuwe gezinssamenstelling door te geven. Zo zorg je ervoor dat onder andere de aansprakelijkheidsverzekering, ongevallenverzekering, de reisverzekering en rechtsbijstandsverzekering weer op de juiste manier

 

Zijn uw verzekeringen bij ons ondergebracht en gaat u verhuizen? Dan kunt u uw verhuizing doorgeven via deze pagina of u kunt ons mailen op info@avaverzekeringen.nl of bellen op telefoonnummer 0297-343834.