Met een rechtsbijstandverzekering kunt u aanspraak maken op juridische hulp door de gespecialiseerde juristen van de rechtsbijstandverzekeraar wanneer u in een juridisch conflict verstrikt bent geraakt. Zo hoeft u geen dure advocaat in de hand te nemen om juridische stappen te ondernemen. Ook met een juridische vraag zonder juridisch conflict kunt u bij de rechstbijstandsverzekeraar terecht.

Modulaire opbouw

De meeste rechtsbijstandsverzekeringen kennen een modulaire opbouw. Dit betekend dat u zelf kunt kiezen tegen welke juridische conflicten u uzelf wilt verzekeren.

Basismodule

De rechtsbijstandsverzekering begint met de basismodule. In deze basismodule zitten onder andere telefonisch juridisch advies, hulp bij medische conflicten en conflicten rondom familie.  Ook rechtsbijstand bij verkeersconflicten zit vaak in de basismodule. Als u een volledige rechtsbijstandsverzekering heeft hoeft u dus geen losse verkeersrechtsbijstand bij bijvoorbeeld uw autoverzekering af te sluiten.

Consumeren en wonen

Met de module consumeren en wonen heeft u dekking voor juridische conflicten met betrekking tot uw woning, de gemeente en aankoop van goederen en diensten.

Werk

Met de module werk bent u verzekerd voor juridische conflicten die betrekking hebben tot uw werk.

Vermogen

Met de module vermogen bent u verzekerd van rechtshulp die te maken heeft met uw vermogen en de belastingdienst.

Een rechtsbijstandsverzekering afsluiten bij AVA

Advies op maat

Bent u op zoek naar een passende rechtsbijstandsverzekering? Wij geven u graag een advies op maat gebasseerd op een vergelijking tussen verschillende verzekeraars op basis van premie en voorwaarden.

0297-343834

  info@avaverzekeringen.nl

Online een rechtsbijstandsverzekering afsluiten

Sluit u liever online een rechtsbijstandsverzekering af?Via ons kantoor kunt u ook online een verzekering afsluiten in het Direct-Office gezinspakket.

Online afsluiten via ons kantoor