VVE Verzekeringen
De juiste verzekeringen voor een Vereniging van Eigenaren

Offerte VVE verzekeringen aanvragen
Direct een VVE verzekering afsluiten

Woon je in een appartement? Dan is de kans groot dat je te maken krijgt met een Vereniging van Eigenaren. Bij grotere appartementencomplexen wordt dit vaak uitbesteedt aan externe partijen maar bij kleine Verenigingen van Eigenaren bent u als appartementseigenaar vaak nauw betrokken met het beheer van deze VvE. Naast zaken als het onderhoud van het pand zijn de appartementseigenaren ook gezamenlijk verantwoordelijk voor de verzekeringen.

Het gebouw verzekerd

Gebouwenverzekering

De Vereniging van eigenaren is verantwoordelijk voor de opstalverzekering van het pand (ook wel gebouwenverzekering genoemd). Het gaat vaak om een pand met een hogere waarde dan de gemiddelde woning, het is daarom belangrijk om u goed te laten adviseren en de juiste herbouwwaarde te bepalen. Een aantal aandachtspunten bij een gebouwenverzekering zijn bijvoorbeeld de dekking en het meeverzekeren van eigenarenbelang, het glas van het appartementencomplex en de fundering.

Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheidsverzekering voor een VvE

Een vaak vergeten verzekering bij een VvE is de aansprakelijkheidsverzekering. Een VvE is een zelfstandig orgaan met eigen rechten en plichten, schade die wordt veroorzaakt door een lid van de vereniging wordt volledig verhaald op de vereniging en niet op de persoon die de schade heeft veroorzaakt.

Bestuursaansprakelijkheidsverzekering

Bestuurders van de VVE lopen zonder een bestuursaansprakelijkheidsverzekering kan om met hun privévermogen hoofdelijk aansprakelijk te worden gesteld door de VVE of leden van de VVE. Dit gebeurt wanneer er financiële schade is ontstaan door foutieve besluiten die door (mede) bestuursleden zijn gedaan.

Rechtsbijstand voor VVE

Bij juridische conflicten waarin de VVE verstrikt raakt kan geen aanspraak worden gedaan op de rechtsbijstandverzekering van de leden of bestuurders. Het is daarom belangrijk om een rechtsbijstandverzekering voor de VVE te overwegen. Zo is er professionele juridische hulp aanwezig bij conflicten.

Verzekeringen voor uw VVE afsluiten bij AVA

Advies op maat

De verzekeringen van een Vereniging van Eigenaren zijn altijd maatwerk. Wij geven u graag een advies op maat gebasseerd op een vergelijking tussen verschillende verzekeraars op basis van premie en voorwaarden.

0297-343834

  info@avaverzekeringen.nl

Online een VVE verzekering afsluiten

Vraag via ons offerte aanvraagformulier een verzekering voor uw VVE aan. Zo hebben wij gelijk alle gegevens die nodig zijn voor het maken van een gerichte vergelijking. Of bereken zelf de premie en sluit de verzekering online af.

Offerte VVE verzekeringen aanvragen
Direct een VVE verzekering afsluiten