Als u zomers onbezorgd wil genieten van uw boot is het verstandig om een watersportverzekering af te sluiten. Deze verzekering staat ook wel bekend als pleziervaartuigverzekering en dekt de schade die u op het water veroorzaakt met uw pleziervaartuig.

Net als bij de verzekeringen voor andere voertuigen zijn er verschillende varianten mogelijk op de pleziervaartuigverzekering.

Wettelijke aansprakelijkheid

De WA verzekering vormt de basis van de pleziervaartuigenverzekering en dekt zaak- en letselschade die u aan andere toebrengt met uw boot. Ook op het water kunnen de schadebedragen al snel hoog oplopen. Denk aan een onverhoopte aanvaring met een luxe jacht.

Brand  & diefstal

Het risico van brand en diefstalschade is af te dekken met een brand- en diefstaldekking.

All Risk

Met een All Risk dekking bent u voor allerlei schades aan uw eigen boot verzekerd, wat hieronder valt is terug te vinden in de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Is een watersportverzekering verplicht als ik een boot heb?

Nee, een watersportverzekering is in tegenstelling tot een WA verzekering voor andere gemotoriseerde voertuigen als auto’s en bromfietsen niet verplicht. Heeft uw vaartuig een zeiloppervlakte kleiner dan 16m² of een motorvermogen kleine dan 4 pk? dan valt de schade die u met uw boot veroorzaakt zelfs mogelijk in uw reguliere aansprakelijkheidsverzekering.
Wel kan een WA verzekering voor uw vaartuig verplicht worden gesteld door bijvoorbeeld de jachthaven.

Een watersportverzekering afsluiten bij AVA

Advies op maat

Bent u op zoek naar een passende watersportverzekering? Wij geven u graag een advies op maat gebaseerd op een vergelijking tussen verschillende verzekeraars op basis van premie en voorwaarden.

0297-343834

  info@avaverzekeringen.nl