Maakt u gebruik van landbouwvoertuigen of  werktuigen zonder kenteken zoals bijvoorbeeld  tractoren, graafmachines of heftrucks? Dan bent u verplicht om deze WA te verzekeren, zelfs als de voertuigen (vrijwel) niet op de openbare weg komen.Daarnaast kunt u overwegen om deze voertuigen aanvullend te verzekeren. Dit doet u met een speciale werktuigenverzekering.

WA

Een WA verzekering (wettelijk aansprakelijkheid) is voor alle zelf rijdende voertuigen verplicht, dit geldt ook voor werktuigen.

(beperkt) Casco

Omdat de werktuigen voor uw bedrijf vaak kostbaar zijn en de schadebedragen al snel hoog oplopen is het verstandig om naar het WA risico tevens het casco risico te verzekeren. Zo bent u naast schade die u aan andere toebrengt ook verzekerd aan schade of diefstal van het eigen werktuig. Hierin zijn verschillende varianten mogelijk.

Schade op/inzittende

Behalve het risico van schade door de het voertuig kan ook de op/inzittende letsel oplopen bij een ongeluk. Een schade inzittende verzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit op het moment dat er sprake van letsel aan de inzittende is.

Een werktuigverzekering afsluiten bij AVA

Een werktuigverzekering afsluiten?
Wij adviseren u graag.

0297-343834

info@avaverzekeringen.nl