Een woonhuisverzekering dekt schade aan, zoals de naam al zegt, uw woonhuis. Welke schade de verzekering precies dekt hangt af van de soort woonhuisverzekering die u sluit. Hieronder leggen wij de belangrijkste aandachtspunten voor het afsluiten van een woonhuisverzekering kort toe.

Wanneer sluit ik een woonhuisverzekering af?

Het is verstandig om een woonhuisverzekering af te sluiten als u in een koopwoning woont. De woonhuisverzekering dekt namelijk schade aan het huis en fundering. Woont u in een koopappartement? Dan heeft de vereniging van eigenaren (VVE) vaak een woonhuisverzekering voor het gehele gebouw afgesloten. Vraag dit altijd na om onnodig risico te voorkomen.

Extra uitgebreide woonhuisverzekering

Een extra uitgebreide woonhuisverzekering dekt schade in een groot aantal gevallen. Bij welke schade oorzaken dit het geval is, is afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat een lijst met schadeoorzaken die worden gedekt.

All-risk woonhuisverzekering

In tegenstelling tot de extra uitgebreide variant dekt een All-risk verzekering vrijwel alle van buiten komende onheilen. In plaats van een lijst met alle schadeoorzaken die worden vergoedt werkt een All-risk woonhuisverzekering met een lijst met uitsluitingen. Staat een oorzaak niet tussen de uitsluitingen? Dan is schade door deze oorzaak gewoon gedekt.

Glasverzekering

Een aanvulling bij een woonhuisverzekering is een glasverzekering, deze aanvulling dekt schade aan alle lichtdoorlatende ramen in de woning. Bij sommige verzekeraars zit een glasverzekering standaard in de dekking, let hier altijd  goed op bij het afsluiten van een woonhuisverzekering. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

De kans op onderverzekering

Bij een totaalverlies van de woning dekt de woonhuisverzekering altijd de verzekerde herbouwwaarde. Wanneer het bedrag op de polis lager is dan de werkelijke herbouwkosten is er sprake van onderverzekering. U krijgt dan niet de volledige kosten terug maar maximaal het bedrag dat op de polis staat vermeld. Verschillende verzekeraars bieden de mogelijkheid van onderverzekering weg te nemen. Dit gebeurt vaak op basis van herbouwwaardemeters, door periodiek een herbouwwaardemeter in te laten vullen garanderen verzekeraars dat er nooit sprake is van onderverzekering.

Een woonhuisverzekering afsluiten bij AVA

Advies op maat

Bent u op zoek naar een passende woonhuisverzekering? Wij geven u graag een advies op maat gebasseerd op een vergelijking tussen verschillende verzekeraars op basis van premie en voorwaarden.

0297-343834

  info@avaverzekeringen.nl

Online een woonhuisverzekering afsluiten

Sluit u liever online een woonhuisverzekering af?Via ons kantoor kunt u ook online een verzekering afsluiten in het Direct-Office gezinspakket.

Online afsluiten via ons kantoor