Zorgverzekeringen

Een basiszorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. In de basiszorgverzekering wordt standaard zorg vergoed, bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts, het ziekenhuis of medicijnen. Naast de basisverzekering is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten voor zorg die niet door de basiszorgverzekering wordt vergoed.

Nationale Nederlanden zorgverzekering

  • Altijd vrije zorgkeuze (restitutie)
  • Profiteer van onze collectiviteitskorting (vul hiervoor collectiviteitscode 33367 in)
  • Eenvoudig online te berekenen en af te sluiten
  • Profiteer van onze collectiviteit, vanaf € 119,08 obv eigen risico van € 385,-
Zorgverzekering van Nationale Nederlanden afsluiten

ONVZ Logo Klein

ONVZ Zorgverzekering

  • Altijd vrije zorgkeuze (restitutie).
  • Ruime keuze in aanvullende pakketten.
  • Profiteer van onze collectiviteitskorting voor MKB’ers vanaf € 127,68 bij het verplichte eigen risico van € 385,-
Afsluiten in het MKB collectief

UPIVA Zorgvergelijker

Vergelijk zorgverzekeringen van VGZ, Ohra, Nationale Nederlanden, Zorgdirect, Stad Holland, Menzis, CZ en Aevitae Eucare en sluit direct een zorgverzekering af? Dat kan in de UPIVA zorgvergelijker. Uw huidige zorgverzekering behouden maar wel profiteren van collectiviteitskorting? Ook dat is mogelijk!

Zorgverzekeraars vergelijken? Gebruik de zorgvergelijker van UPIVA
Meer informatie over UPIVA
Maak gebruik van de UPIVA collectiviteitskoritng

 Veelgestelde vragen met betrekking tot zorgverzekeringen

Anders dan bij andere verzekeringen kunt u in principe slechts op één moment in het jaar overstappen. Dit is nadat de zorgverzekeraars de premie bekend hebben gemaakt (omstreeks november) en vóór 1 januari van het nieuwe verzekeringsjaar.

Bij een restitutiepolis heeft u vrije keuze in het kiezen van uw zorgverlener, u ontvangt hier de nota van een zorginstelling en dient deze in bij de verzekeraar welke dit bedrag voldoet. Bij een Naturapolis wordt zorg bij een zorgverlener waar de verzekeraar geen contract mee heeft niet (volledig) vergoedt. Een nieuwere variant is de budgetpolis. Deze beperkt de vrijheid in de keuze van de zorgverleners nog verder. U kunt dan alleen terecht bij een aantal geselecteerde zorginstellingen. Gaat u naar een andere zorgverlener? Dan kunt u onverwachts voor hoge kosten komen te staan.

Het verplichte eigen risico is voor 2017 standaard € 385,-.  U kunt dit maximaal met € 500,- verhogen (tot € 875,-). U ontvangt bij een verhoogd eigen risico korting op de premie van uw zorgverzekering. Weeg echter altijd goed af of u met een verhoogd eigen risico wel voordeliger af bent. Als u aanspraak maakt op zorg bent u uw premievoordeel weer kwijt.
Het eigen risico geldt alleen voor zorg dat door de basisverzekering wordt vergoedt. Voor zorg uit aanvullende verzekeringen betaald u dus geen eigen risico. Daarnaast zijn er een aantal uitzonderingen waarop geen eigen risico geldt. Hier valt bijvoorbeeld een bezoek naar de huisarts onder.

U kunt alle aanvullende dekkingen kiezen. Kiest u echter een erg uitgebreid aanvullend (tandarts)pakket? Dan kan het zijn dat de verzekeraar een aantal aanvullende gezondheidsvragen stelt en kan het zijn dat u wordt geaccepteerd voor het gekozen aanvullende pakket. De verzekeraar stelt dan voor om een minder uitgebreid pakket te nemen.

Zorgverzekeraars zijn verplicht iedereen te accepteren voor de basisverzekering. Bij aanvullingen op de basiszorgverzekering heeft de verzekeraar geen acceptatieplicht meer maar mag de verzekeraar hier aanvullende vragen voor stellen of u hier niet voor accepteren. In de praktijk stellen verzekeraars alleen bij de meest uitgebreide aanvullende gezondheidsvragen.

Meer informatie over de wettelijk verplichte zorgverzekering kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.